News and Events

Älska Mat Mässan
Lördagen den 25e Oktober
På Scen 11.15 – 11.45
Malmö cooking – ett ideellt nätverk med fokus på den nya Malmöitiska gastronomin
Möt Titti Qvarnström från Bloom in The Park och Daniel Lindgren från The More Bistro som berättar om Malmö Cookings manifest och bjuder på smårätter.

Don´t let your kid miss out on Smagens Time on the 7th of october!

http://madbillet.dk/smagens-time/show/restauranter/malmo

With this amazing creation we celebrate 5 year anniversary! of the Titti-Igi dynasty at bloom

Malmöfestivalen Klockan sju hos mig med Bloom In The Park

Scen/Plats: EkoReko
Dag & Tid: 17/8 söndag, 19.00-20.00 +

Titti Qvarnström, känd från Årets Kock 2010 och White Guide ”Rising Star”, är den kreativa visionären i köket på Bloom in the Park. Kom och kika på när Titti lagar mat med Johan Wester på min kockscen!
Passa på att prata Lund Comedy Festival med Johan Wester och ta del av humorfestivalens specialerbjudande. Du kan köpa humorband och biljetter till alla festivalens föreställningar och få tips på vad som passar just dig.

Med sin egen prägel och position på den gastronomiska kartan har Titti Qvarnström gjort sig ett namn bland Sveriges mest kända mästerkockar. Håll dig långt fram så kanske du får möjligheten till ett smakprov.

Om Titti och Bloom in the Park:

Titti Qvarnström är född i Malmö, utbildad i Köpenhamn och skolad i Tysklands Michelin Star kök, har gett Titti en stor erfarenhet, i kombination med en enorm kulinariska talang.

Blooms kök arbetar med den renaste definitionen av säsongens smaker och man kan ana rötterna som befinner sig i det traditionella franska köket. Varje komponent har en viktig roll, både individuellt och i harmoni med resten av anrättningen.

Bloom i Parken är en “No Menu” restaurang. Detta koncept gör att kockarna får friheten att servera de bästa ingredienserna enligt tillgänglighet, dag och sinnesstämning. Detta skapar ett kök och vinkällare som är i ständig omvandling och erbjuder dig en unik upplevelse varje gång.

New in house is Lina Veber

Read more about Lina and her cakes on linavebercake.se


Malmö cooking – staden sjuder!

28de och 29de Mars

7 av stadens absolut bästa kockar kommer till Bloom för att under två kvällar i mars skapa en helt unik meny tillsammans. Låt oss ta dig på en gastronomisk resa genom staden medan du bekvämt lutar dig tillbaka i våra generösa stolar.

Vi kan nu stolt presentera deltagande kockar/restauranger

Från Rebells systerkrog Myteri: Alexander Wugh

Från mästaren på marin gastronomi och ofirvilligt nordiska köket B.A.R. : Robert Jacobsson

Pärlan PÅ Limhamn: Bistro Stella representeras av Mattias Gustafsson

Från smultronstället på Skolgatan, The More Bistro: Daniel Lindgren

Från rosade kvarterskrogen Mrs Brown: André Qvarnström

Från Årstiderna, krogen lika välkänd för Malmöborna som Kockumskranen eller Zlatan: Wilhelm Pieplow

Från Malmö Mässrestauranger och framgångsrika Skånska Kocklandslage, Skåne Kulinar: Daniel Pembert

och självklart Blooms egen kökschef Titti Qvarnström

bordsbokning sker på tel 040-79363
Fredagen den 28de och lördagen 29de mars
7 rätter – 695sek

De tävlar i Köksmästarna på kanal 5, start den 13de mars!

Take away eller steka på fiskpinnarna i frysen? Så ser de allra flesta svenska middagar ut. Nu ska dessa 13 professionella kockar från hela landet tävla mot varandra om att ta denna vardag till en helt ny nivå.

Bakre raden från vänster: Daniel Engellau, Emma Östlund, Andreas Possman Gehrke, Daniel Müllern, David Holzmann-Lindborg, Svante Aspelin, Linnéa Liljedahl, Quan Pham, Davide Lindqvist, Kajsa Axbåge. Sittande från vänster: Martin Hultenheim, Joakim Tofält, Titti Qvarnström.

“Loire Valley Evening”

We have just heard and can confirm that Pascal Gitton will be in town on the 29th of January 2014. Here at Bloom in the Park, this dedicated and passionate frenchman will be serving his own wines from the Loire along with our chefs fantastic 5 course menu, it will be an evening not to miss.

The hole package of menu and wines 1390 sek per person

“Don´t miss out on this beautiful Loire evening with us and Pascal Gitton!

Please call to reserve!

Sancerreproducenten Gitton Pére

Postad av  | Publicerad den 28 november 2009

denise-och-pascal-gitton_091125Släkten Gitton har gjort vin i Loiredalen sedan andra världskrigets slut. Deras vin Sancerre Les Belles Dames är sedan lång tid känt i Sverige då det sålts sedan 1974 på Systembolaget. I begynnelsen var det ett av de första franska vinerna buteljerat och sålt till Sverige direkt av producenten. Vanligt hos oss på den tiden var annars härtappat vin.

Företaget grundades av Marcel Gitton när han köpte en halv hektar vingård i Sancerre. Genom åren har företagets utvecklats och de äger idag hela 37 ha i Loiredalen. Sedan 1989 ingår även Château Lafon i Côtes de Duras, ett litet vinområde i mellan Bordeaux och Bergerac. Vingården drivs av Pascal, son till Marcel Gitton. Pascal Gitton är en stor personlighet och har ett stort engagemang för sitt arbete såväl som för appellationerna Sancerre, Pouilly Fumé och den relativt nytillkomna Coteau du Giennois. Vid sin sida finns Pascals Australienfödda fru, Denise Gitton som ansvarar för ekonomi och kundkontakter.

I Sancerre äger Gitton 27 ha, 23 är planterade med sauvignon blanc och resten pinot noir. Stockarnas genomsnittsålder är ungefär 30 år. Vingårdarna är rika på flinta som ger vinerna den speciella, kritiga nyansen som är typisk för Sancerre. På etiketten för Les Belles Dames står ”silex” vilket såklart betyder flinta. I grannområdet Pouilly Fumé äger Gitton 7,5 ha även där huvudsakligen planterad med sauvignon blanc. Några kilometer från de två välkända appellationerna ligger den sedan slutet av 90-talet nytillkomna Coteaux du Giennois där Gitton äger 2 hektar sauvignonvingård, varav en halv hektar är planterad med pinot noir.

http://vinbanken.se/2009/11/28/sancerreproducenten-gitton-pere-fils-i-stockholm-25-november-2009/

Sydsvenskan december 2013

“Geten är på tapeten”

http://www.sydsvenskan.se/kultur–nojen/geten-ar-pa-tapeten/

Bong. Sydsvenskan juli 2013

“Smakerna slår ut i Bloom

Restaurang Bloom är ett överraskningsmoment. Ett elegant, detaljplanerat och mycket skickligt genomfört överraskningsmoment. Som det perfekta brottet, fast tvärtom – med goda avsikter.

Du kommer inte att få reda på menyn i förväg, ens om du ber om det. Du kommer faktiskt inte att få reda på vad det är du äter förrän du har ätit det. Rätterna presenteras först när tallrikarna bärs ut. De perfekt matmatchade vinerna avslöjas först efter en diskussion kring druvor, distrikt och jordmåner. Allt för upplevelsens skull, för att varje servering ska generera ett samtal kring råvaror och tillagningsmetoder. För att maten är huvudsaken.
Ibland är rätterna på Bloom lite väl spretiga, med ingredienser som balanserar mellan att inte passa ihop alls och att skapa oväntade smaksensationer, men de är aldrig tråkiga. Faktum är att ingenting är tråkigt på Bloom. Den guldmålade entrén? Inte tråkig. Utsikten över Pildammsparkens fågelfyllda dammar? Inte tråkig. Ägaren Igi Vidal? Definitivt inte tråkig. Det finns få människor som underhåller en matsal lika skickligt som Igi, han berättar anekdoter, skämtar, upplyser och argumenterar. Om chefskocken Titti Qvarnström är Blooms kropp, är Igi dess själ.
Mest förvånade blir vi över råkan, en fågel som låg på skånska matbord för ett par generationer sedan, men som nu är nästintill omöjlig att få tag på, den korta tid den är i säsong. Det är en skam, för råkan visar sig vara god. Här serveras det mörka, spänstiga köttet tillsammans med minignocchi, små späda svampar, apelsinpuré, rädisor och friterad kapris, vackert utplacerade på en grön matta av broccolismulor.
Även hummern är en skönhet, ypperligt ömt tillagad och serverad ihop med hallon (färska och som gelé), blomkål (smulad och som puré) och tomat (enbart de hala kärnorna).
Så får vi lamm, mört som smör, tillsammans med friterad bräss och den luftigaste polenta vi smakat. Vaxbönor och haricots verts står för klorofyll och fräschör.
Mellan rätterna ställs diverse rykande brygder på bordet, för att rensa smakpaletten. En rosmarindoftande, varm buljong, en iskall limelemonad. Kul för de molekylärgastronomiskt ovana.
Vår ost krossas med hammare, ännu ett spexigt moment, varpå bitarna långsamt får smälta på tallriken. Sedan äter vi dem med rostade cashewnötter och torkade aprikoser.
Måltiden avslutas med en krämvit glass på vit sparris, jordgubbsmousse, rabarber och en champagnespetsad fläderblomssoppa. Som små söta, fluffiga moln. Till kaffet givetvis en liten låda praliner och ett Willy Wonka-inspirerat sockervaddsträd, i denna kreativa matfabrik i utkanten av Malmös största park.”

http://www.sydsvenskan.se/kultur–nojen/kock-for-sin-k

niv/Titti Qvarnström, köksmästare...

We also do Cooking clases and Wine seminars, give us a call or write an e-mail to find out more.


The Shack
The Shack is open and serving coffee, sandwiches and cookies on good whether. Follow us on Facebook for daily updates.

http://www.facebook.com/theshackinthepark

For more info on menus speak with Titti or Igi on 040-793 63.

Share/Bookmark